Opleidingen:

Als aangesloten lid van de BSF (belgian shiatsu federation) heb ik het genoegen gehad om een hoog kwalitatieve opleiding te volgen bij Alice Deen van Yu Sen, centrum voor oosterse therapieen in Diest.( www.yu-sen.be) en ook hierin school ik mij geregeld bij.

-Shiatsu opleiding

-Craniosacrale behandelingen

-voedingsadvies

 

Shiatsu

Shiatsu: shi=vinger en atsu=druk

 

Shiatsu is een manier van massage of lichaamsbehandeling die is ontwikkeld in Japan, en gebaseerd is op de westerse kennis over anatomie en fysiologie. 

Met zijn eigen lichaamsgewicht behandelt de beoefenaar druk uit met de duimen en handpalmen op bepaalde plaatsen, tsubo's of meridianen in het lichaam om de energieflow terug te bevorderen, pijn te bestrijden of correcties uit te voeren. (let wel geen manipulaties)

Het is zeer effectief als ontspanning, maar ook als bestrijding tegen bepaalde symptomen, blokkades in het lichaam,... (maagpijn, hoesten, weinig energie, ....) in combinatie met voedingsadvies gebaseerd op de 5 elementen. (Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur).

Preventief heeft het zeker de meeste waarde, aangezien we veel informatie uit het lichaam halen, en we ons immuunsysteem de nodige boost kunnen geven. 

Het is een zeer deugddoende behandeling voor mensen met cvs, fibromyalgie of burn-outs. (goed te combineren met de klassieke kine)

 

 

 

 

CranioSacrale behandeling

CranioSacraal wil zeggen dat het heiligbeen en de schedel, samen met de hersen- en ruggenmergvliezen één geheel vormen. In deze bindweefsellaag (dura-mater) bevindt zich het hersen- en ruggemergvloeistof. In de rest van ons lichaam bevindt zich overal bindweefsel, en dit alles is als een spinnenweb met elkaar verbonden. iedere zenuw, ieder orgaan en elk weefsel wordt hierdoor beschermd, met elkaar verbonden en ook van elkaar gescheiden. Daar waar dit weefsel niet meer voldoende kan meebewegen (door overmatige blootstelling aan stress, een trauma, aangeboren scheefstand,....) gaan vroeg of laat problemen ontstaan. Het lichaamseigen vermogen om te herstellen wordt uit balans gebracht.

Door van de voeten naar de schedel toe te werken, dmv zachte bewegingen en aanrakingen, kan dit terug worden hersteld. Dr John Upledger heeft hieromtrent een reeks aan technieken ontwikkeld. Door met het CranioSacraal ritme te werken en zo het liquor, dat van onze schedel naar ons sacrum loopt, te beinvloeden kan men scheefstanden eventueel corrigeren en zal het zelfgenezend vermogen terug in werking treden.

Het heeft een hoogst relaxerende uitwerking en daardoor ken een diepe staat van ontspanning worden bekomen.

Afspraak shiatsu of cranio

*ik werk enkel op afspaak en mijn gegevens kan je terugvinden bij contact.